Styrk dine evner til at arbejde grafisk vha. grafisk facilitering

Går du med et stort ønske om at kunne styrke dine evner til at arbejde grafisk og dermed også skabe en større effekt ved at kunne tegne og inddrage andre former for grafiske elementer i dit arbejde? Hvis ja, så er du bestemt ikke den eneste og det er naturligvis også derfor at grafisk facilitering er opstået – på det seneste er det dog ikke kun noget, som ganske få har taget til sig, men det er derimod gået hen og blevet et meget, meget stort fænomen, som rigtig mange har valgt tage til sig og beskæftige sig med, hvilket bestemt også er fuldt ud forståeligt. Derfor er det også en rigtig god idé, at du også vælger at give dig i kast med at lære lidt mere om grafisk facilitering, for der skal ikke være nogen tvivl om, at det er noget, som du får brug for på et eller andet tidspunkt, hvor du f.eks. skal fremvise et nyt produkt for virksomhedens ledelse eller du skal afholde en eller anden form for workshop, hvad end det er noget internt i virksomheden eller der derimod er tale om en workshop for udefrakommende. Uanset hvordan du er som person og hvordan du foretrækker at præsentere eller fremlægge noget, så er der ikke nogen tvivl om, at du kommer til at sætte stor pris på, at du har investeret din tid og dine penge i, at blive bedre til grafisk facilitering.

Tag på kursus i grafisk facilitering

Hvis du gerne vil lære mere om grafisk facilitering, så er der ikke nogen tvivl om, at den bedste måde at gøre det på er, at tage et eller flere kurser, der handler om grafisk facilitering. Hvis du ikke er typen, der kan lære ved at tage afsted på et kursus, så er der heldigvis også mange andre muligheder, hvis du gerne vil lære mere om emnet og blive bedre til det, hvilket blandt andet inkluderer en lang række forskellige former for e-learning, hvilket giver dig mulighed for blive siddende ved dit skrivebord og lære mere om grafisk facilitering direkte fra dit skrivebord og din PC, men der er selvfølgelig også mulighed for at gøre det på gammeldags manér og købe en eller flere bøger om emnet, som du kan læse dig igennem og dermed også tilegne dig en masse viden. Du vil dog hurtigt finde ud af, at du på et kursus bliver undervist af en eller flere personer, der har stor erfaring med grafisk facilitering og dermed også kan give dig en rigtig god indsigt i det såvel som lære dig en række effektive metoder til at arbejde kreativt og levende med store vægkort, grafiske templates, tablets og en lang række visuelle medier. Og da grafisk facilitering er rigtig godt i forbindelse med kurser og workshops, så får du også mulighed for at se det i praksis samtidig med at du lærer mere om det, hvorfor det faktisk er to fluer med ét smæk.

Hvad lærer du på et kursus i grafisk facilitering?

Tager du på kursus i grafisk facilitering, så vil du lære mere om strategisk brug af rummet og om gruppedynamik. Du skal dog være opmærksom på, at sådanne kurser ikke blot handler om at tegne og illustrere – og derfor er det heller ikke nødvendigt at have tidligere erfaring med at tegne. Du vil derimod lære at gøre brug af din tegning som en kommunikativ kompetence snarere end som en kunstart. Det betyder også, at når du kommer ud på den anden side, så kommer du med mere viden og du er samtidig blevet introduceret til de grundlæggende færdigheder og redskaber, der er kræver for at fungere som grafisk facilitator.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *