Netværkskabler for amatører

netværkskabler

WIFI og netværkskabler kan bruges på samme tid og har samme funktion, det er ikke nødvendigvis bedrer at bruge et kabel, men det er dog nemmere ved stationære arbejdspladser. Det er nemt at klippe et netværkskabel til; det har 8 små ledninger under isoleringen. Der er 4 ens farvede og 4 stribede – de skal alle sammen ramme bunden af det stik man sætter i enden af ledningen efter den er klippet til – ellers ender man med en dårlig forbindelse.

Man bruger IT systemer og netværk hver dag. Men de fleste af os danskere aner ikke det fjerneste om IT og udstyret, componenterne eller bare ledningerne der faktisk bruges og er integreret i udstyret der bruges hver dag på kontoret. I denne artikel kan du læse hvad du behøver at vide om netværkskabler.

Netværkskabler? Hvad med wifi?

Et netværkskabel har samme funktion som en almindelig wifi-router, de bruges begge til at skabe forbindelse mellem to enheder. Et netværkskabel er godt til korte afstande, eller hvis enheden der skal forbindes er stationær. Man slipper også for bøvl med routere og forbindelser – for det meste er det bare i med stikket og af sted!

Så man kan sagtens have begge dele, også sat til samme router. Prøv og tjek din router der hjemme, der er  med garanti mindst 3 indgange til netværkskabler på bagsiden.

Hvad er netværkskabler lavet af?

Et netværkskabel er som så mange andre ledninger lavet af et lag isolering. Bag isoleringen sidder der 8 små ledninger, 4 ensfarvede og 4 stribede, farver kan varierer. Det er nu mest normalt at bruge ’lige’ kabler. Før kunne man også få ’krydsede’ kabler, der var forbeholdt til brug mellem netværkskort, så de kunne snakke sammen uden støj udefra. De lige kabler er, efter navnet, helt ens i begge ender – der sidder et RJ45 stik i hver ende, det er den der stikkes i indgangen i routeren.

Hvis man selv vil klippe et netværkskabel til; så er det meget vigtigt at de små ledere når bunden af stikket, ellers risikerer man en løs forbindelse. Det er muligt at lave dem selv med en smule snilde, en kabeltang og RJ45 stik, der kan købes i forskellige hobby butikker og supermarkeder. Det siges at være lige så let som at binde et slips.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *